Stor kursdeltakelse i januar

Med 1 035 tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer på kurs i fire dager var deltakelsen på januarkurser i Oslo dobbelt så stor som i 2005. Også på Vestlandsmøtet i Bergen rett over nyttår var kursdeltakelsen større enn på lenge.

Kurskonsulent Hanne Larsson i NTF gleder seg over stor deltakelse på januarkursene i Oslo.

Kursdeltakelsen på januar- og augustkursene i Oslo har sett en gradvis nedgang, og etter 2003 besluttet man å legge ned augustkursene, mens man kuttet i antall kurs og kursdager på januarkursene. I januar i fjor var deltakerantallet 530 og kursene gikk over tre dager. Økningen til fire dager og over tusen deltakere må regnes som formidabel, og Tannlegeforeningens fagavdeling synes det er gledelig at årets kurstilbud har slått an. Kurskonsulent i NTF, Hanne Larsson, er til stede i Folkets hus alle fire dagene og møter alle kursdeltakerne.

– Hvilke kurs er mest populære?

– De tre kursene som har flest påmeldte deltakere, er Kirurgi i allmennpraksis, Praktisk smittevern og praksisadministrasjonskurset om lover og regler i endring. Dessuten gjentar vi kurset Tekniske hjelpemidler i endodontien tre dager på rad, i stedet for å bare kjøre det én gang som først planlagt. Interessen var så stor at vi lett fylte opp tre ganger 22 deltakere, og enda måtte vi avvise flere som gjerne ville være med.

– Var det noen av de annonserte kursene som måtte avlyses?

– Ja, vi måtte avlyse to kurs denne gangen; Musikk som terapi i praksis og et kurs om titanimplantater for tannhelsesekretærer. Når det gjelder musikk-kurset viste det seg at vi fikk nok deltakere etter hvert, men siden det var for få som hadde meldt seg innen fristen, måtte vi melde fra til kursgiveren og de som hadde meldt seg i tide om at kurset var avlyst. Det er synd at folk som er interessert i kurs ikke melder seg innen fristen. Da kan man risikere at sånt skjer og det er uheldig for alle som har interesse av et kurs, både de som er tidlig ute og etternølerne. Det håper jeg de som kom sent denne gangen lærer noe av til neste gang.

– Er det like stor deltakelse fra hele landet på kursene i Oslo?

– Nei, det er det ikke. Vi fører ikke statistikk, men jeg ser at deltakelsen er størst fra Midt-Norge og Østlandet. Det er få deltakere fra Nord-Norge og andre deler av landet. Men kurskontaktene, og representanter for Den offentlige tannhelsetjenesten er til stede. Det betyr at kursene de mener kan egne seg lokalt vil kunne komme til NTFs medlemmer over hele landet.

– Tannlegeforeningen har brukt Folkets hus til kurs i en lang årrekke. Er dere fortsatt fornøyd med lokalene?

– Folkets hus er svært velegnet for oss, og de som driver dette stedet er drevne og gode. Vi holder oss orientert om andre steder også, men hittil har det ikke dukket opp noe alternativ som tilbyr like mange saler av ulik størrelse som passer vårt behov like godt eller bedre, forteller Hanne Larsson.

Utstillere og kursdeltakere møtes i pausen i Folkets Hus.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi